Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali352g74kcal4.2g12g0.7g7.4g
Viinietikka 15g3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Sokeri18g71kcal0g17.6g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g88g19kcal0.9g4g0g1.8g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.2g3kcal0.2g0.2g0g0.5g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 147g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g418kcal10.8g68.2g9.6g19.8g
Valittu annoskoko625g209kcal5.4g34.1g4.8g9.9g
Annoskoko puolitettuna313g104kcal2.7g17.1g2.4g5g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.5g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649