Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 83g588kcal0.6g0.3g66.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 143g492kcal14.6g100.4g1.7g5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 28g18kcal0.9g1.3g1g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 276g106kcal0.4g22.5g0.2g4.1g
Voi 14g100kcal0.2g0.1g11.2g0g
Manteli 28g170kcal6.6g1.8g14.9g2g
Sitruunamehu, laimentamaton22g4.6kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 24g96kcal0g23.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 6.6g15kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3180kcal46.8g301g190.4g22.2g
Valittu annoskoko625g1590kcal23.4g150.5g95.2g11.1g
Annoskoko puolitettuna313g795kcal11.7g75.3g47.6g5.6g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935