Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi276g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis296g331kcal65.1g0g8.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.9g58kcal0.1g0.1g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.9g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Ketsuppi, Heinz14g14kcal0.1g3.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g885kcal133.2g22.6g30.6g1.8g
Valittu annoskoko625g443kcal66.6g11.3g15.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna313g221kcal33.3g5.7g7.7g0.5g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079