Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g61g12kcal0.9g1.8g0.3g0g
Tomaatti 152g35kcal0.9g5.3g0.5g2.1g
Kurkku 81g8.9kcal0.5g1.1g0.1g0.6g
Sipuli 22g6.8kcal0.3g1.1g0g0.4g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 41g64kcal0.4g0.6g6.5g1.4g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g156g422kcal28.2g3.1g32.8g0g
Oregano, kuivattu 0.4g1.2kcal0g0.1g0g0.2g
Paprika keltainen 69g21kcal0.6g3.5g0.1g1.4g
Oliiviöljy 27g243kcal0g0g27.4g0g
Viinietikka 10g2.1kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1643kcal64.4g35g135.4g12.8g
Valittu annoskoko625g822kcal32.2g17.5g67.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna312g411kcal16.1g8.8g33.9g3.2g
Arvot/100g100g132kcal5.2g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512