Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g363g87kcal6.5g10.9g1.8g6.9g
Sipuli 121g37kcal1.5g5.8g0.2g2.1g
Voi, 1 tl, 5 g18g132kcal0.2g0.2g14.5g0g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g91g190kcal20.8g0g11.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)21g33kcal0.6g0.6g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g985kcal61.2g39g63g18.6g
Valittu annoskoko625g493kcal30.6g19.5g31.5g9.3g
Annoskoko puolitettuna313g246kcal15.3g9.8g15.8g4.7g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573