Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g4g1.4kcal0g0.2g0g0g
Fenkoli, annos 100g158g49kcal2g11.5g0.3g4.9g
Purjosipuli 79g18kcal1.4g1.9g0.2g1.7g
Tilli mauste20g3.4kcal0.3g0.2g0.2g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)26g32kcal2.4g0.7g2.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.9g53kcal0g0g5.9g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g79g135kcal1.6g1.3g13.6g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton5.9g1.2kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 247g409kcal41.4g0g27.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1404kcal98.2g31.8g99g14.2g
Valittu annoskoko625g702kcal49.1g15.9g49.5g7.1g
Annoskoko puolitettuna313g351kcal24.6g8g24.8g3.6g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.5g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307