Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 157g217kcal29.5g0g11g0g
Makaroni (myllynparas raaka)98g344kcal12.6g68.5g1.9g3.1g
Tomaattimehu Marli197g29kcal2g6.7g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g118g65kcal3.7g7.5g2.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.9g27kcal0.8g5.5g0.1g0.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos7.9g57kcal0g0g6.3g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%39g110kcal11.4g1g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1696kcal120g178.4g56.8g6.8g
Valittu annoskoko625g848kcal60g89.2g28.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna313g424kcal30g44.6g14.2g1.7g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322