Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 381g92kcal6.9g8.4g1.1g8.8g
Lihaliemikuutio Maggi5.2g15kcal0.5g0.4g1.2g0g
Vesi143g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%95g152kcal2.6g2.6g14.3g0g
Mustapippuri 0.5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g520kcal20.2g23.2g33.2g17.8g
Valittu annoskoko625g260kcal10.1g11.6g16.6g8.9g
Annoskoko puolitettuna313g130kcal5.1g5.8g8.3g4.5g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.9g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871