Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 12g110kcal0g0g12.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha177g294kcal33.6g0g17.7g0g
Sipuli 44g13kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Paprikajauhe 0.9g2.8kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Täysjyväriisi 75g252kcal4.6g53.7g0.5g5.6g
Lihaliemijauhe/tiiviste 4.4g13kcal0.5g0.7g0.9g0g
Vesi221g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 89g91kcal3.1g15.9g0.9g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1557kcal85.2g145.8g65.2g19g
Valittu annoskoko625g778kcal42.6g72.9g32.6g9.5g
Annoskoko puolitettuna313g389kcal21.3g36.5g16.3g4.8g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316