Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 455g110kcal8.2g10g1.4g10.5g
Oliiviöljy 15g136kcal0g0g15.4g0g
Tonnikala öljyssä 105g200kcal28.5g0g9.5g0g
Valkosipuli 6.8g7.4kcal0.5g1.1g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.6kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g912kcal74.6g22.8g52.6g21.2g
Valittu annoskoko625g456kcal37.3g11.4g26.3g10.6g
Annoskoko puolitettuna313g228kcal18.7g5.7g13.2g5.3g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083