Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)198g249kcal21.8g0.6g17.8g0g
Sokeri 84g342kcal0g84g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g331kcal9.8g67.5g1.2g3.4g
Leivinjauhe 4.9g8.7kcal0.3g1.9g0g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl66g224kcal1.3g2g23.1g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 132g106kcal0.6g22.7g0.2g2.1g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g3.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2614kcal67.6g379g84.6g11g
Valittu annoskoko625g1307kcal33.8g189.5g42.3g5.5g
Annoskoko puolitettuna313g654kcal16.9g94.8g21.2g2.8g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148