Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g79g1kcal0.2g0g0g0g
Suklaa tumma 159g819kcal6.2g84.5g49.2g8.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g32g20kcal1.1g0.1g7.9g0g
Sokeri 38g155kcal0g38g0g0g
Kuohukerma (Ingman)317g1079kcal7g9.8g111g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4148kcal29g264.8g336.2g16.8g
Valittu annoskoko625g2074kcal14.5g132.4g168.1g8.4g
Annoskoko puolitettuna313g1037kcal7.3g66.2g84.1g4.2g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916