Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 262g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.8g21kcal2.6g2.3g0.3g0g
Neljänviljanhiutale 16g52kcal1.6g9.1g0.6g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 307g1053kcal31.3g214.9g3.7g10.7g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 29g88kcal2.5g16g0.5g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2428kcal76g484.6g10.2g33g
Valittu annoskoko625g1214kcal38g242.3g5.1g16.5g
Annoskoko puolitettuna313g607kcal19g121.2g2.6g8.3g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256