Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)156g30kcal2.2g3g0.8g3.9g
Kukkakaali 62g15kcal1.1g1.4g0.2g1.4g
Jauheliha, sika-nauta 208g460kcal36.3g0g35.3g0g
Pekoni rasvainen 44g166kcal5.3g0g16.3g0g
Sinappi 17g22kcal0.7g2.3g1g0.3g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 52g171kcal1g1.6g18.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g26g39kcal4.2g0.3g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2078kcal102.8g21.6g176.4g12.8g
Valittu annoskoko625g1039kcal51.4g10.8g88.2g6.4g
Annoskoko puolitettuna313g520kcal25.7g5.4g44.1g3.2g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178