Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)262g438kcal36.7g2.9g34.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g204g123kcal3.1g26.5g0.2g1.8g
Kirsikkatomaatti, 50g122g24kcal0.7g4.6g0.4g0g
Valkosipuli 1.9g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 19g39kcal0.3g0.3g3.9g0.9g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 13g116kcal0g0g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1483kcal82g69.2g103.4g5.4g
Valittu annoskoko625g742kcal41g34.6g51.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna312g371kcal20.5g17.3g25.9g1.4g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.5g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240