Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)41g155kcal0.2g2.7g16.3g0g
Sokeri 6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g285kcal8.5g58.1g1g2.9g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys51g179kcal0.4g44.4g0g0g
Sokeri 43g176kcal0g43.4g0g0g
Vesi64g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g153g524kcal24.7g0g46.7g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)15g58kcal0.1g1g6.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g153g57kcal13.8g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.6g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2919kcal95.4g311.6g140.2g5.8g
Valittu annoskoko625g1459kcal47.7g155.8g70.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna313g730kcal23.9g77.9g35.1g1.5g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922