Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 182g259kcal22.7g0.5g18.6g0g
Sokeri 174g705kcal0g173.4g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 124g661kcal0.4g0.4g74.4g0g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8.3g33kcal0g8.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen124g41kcal4.1g6.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5g18kcal0.9g0.5g1.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3463kcal57g384.4g188.2g3g
Valittu annoskoko625g1731kcal28.5g192.2g94.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna313g866kcal14.3g96.1g47.1g0.8g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.7g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472