Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 225g145kcal3.6g29.6g0.4g1.9g
Bataatti, uunissa 374g329kcal6.4g68.5g0.2g12.2g
Rypsiöljy 26g232kcal0g0g26.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1413kcal20g196.2g53.6g28.2g
Valittu annoskoko625g706kcal10g98.1g26.8g14.1g
Annoskoko puolitettuna313g353kcal5g49.1g13.4g7.1g
Arvot/100g100g113kcal1.6g15.7g4.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164431