Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 269g60kcal1.3g8.4g0.5g6.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g216g44kcal1.3g8.2g0.6g3g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g54g209kcal17.8g0g15.3g0g
Juusto, mozzarella 54g141kcal10g0g10.9g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Basilika, tuore4g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4g36kcal0g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g996kcal61.6g36g62.6g20.6g
Valittu annoskoko625g498kcal30.8g18g31.3g10.3g
Annoskoko puolitettuna313g249kcal15.4g9g15.7g5.2g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541