Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 12g8.5kcal1.5g0.1g0g0.8g
Siirappi, tumma87g279kcal0.1g64.6g0g0g
Suola, annos 3g4.6g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 40g144kcal7.2g18.3g3.1g7g
Ruisjauho kokojyväjauho 40g122kcal3.5g22.2g0.8g5.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)59g223kcal6.9g45.3g1.3g8.4g
Vehnäjauho puolikarkea 154g527kcal15.6g107.5g1.8g5.4g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g229g71kcal6.9g9.6g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2750kcal83.4g535.2g15g54.4g
Valittu annoskoko625g1375kcal41.7g267.6g7.5g27.2g
Annoskoko puolitettuna313g688kcal20.9g133.8g3.8g13.6g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666