Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 7.4g65kcal0g0g7.4g0g
Täysjyväriisi 110g369kcal6.7g78.7g0.8g8.2g
Valkoviini kuiva 37g25kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 368g34kcal1.1g1.5g2.6g0.2g
Katkarapu 55g38kcal8g0g0.6g0g
Herne 22g15kcal1.1g2.1g0.1g0.7g
Parmesaani raaste, Somerfield11g43kcal3.6g0g3.1g0g
Oivariini, 60 (100g)3.7g20kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1225kcal41.4g166g33.6g18.6g
Valittu annoskoko625g613kcal20.7g83g16.8g9.3g
Annoskoko puolitettuna313g306kcal10.4g41.5g8.4g4.7g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354