Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 39g214kcal0.3g0.2g24g0g
Kananmuna kuorineen punnittu24g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 79g270kcal8g55g0.9g2.8g
Voi 60% rasvaa 20g107kcal0.2g0.1g12g0g
Sokeri59g239kcal0g58.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 393g152kcal0.6g32.1g0.4g5.9g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2024kcal23.4g292.8g78.8g17.4g
Valittu annoskoko625g1012kcal11.7g146.4g39.4g8.7g
Annoskoko puolitettuna313g506kcal5.9g73.2g19.7g4.4g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557