Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi327g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.5g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g109g33kcal1.1g6.5g0.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha87g145kcal16.6g0g8.7g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 26g83kcal6.4g11.9g0.5g2.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 44g58kcal3.7g7.7g0.9g2.2g
Porkkana 22g7.1kcal0.1g1.2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g664kcal56.6g56.6g20.6g10.6g
Valittu annoskoko625g332kcal28.3g28.3g10.3g5.3g
Annoskoko puolitettuna313g166kcal14.2g14.2g5.2g2.7g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413