Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 16g143kcal0g0g16.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Tomaatti, tuore60g12kcal0.4g2.3g0.2g0.8g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 80g255kcal19.5g36.6g1.5g7.1g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 6.4g6.9kcal0.5g1g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g6g24kcal0.2g1.2g2g0g
Korianteri, tuore, annos 20g8g1.6kcal0.2g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g912kcal42.8g87.4g40g18g
Valittu annoskoko625g456kcal21.4g43.7g20g9g
Annoskoko puolitettuna313g228kcal10.7g21.9g10g4.5g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962