Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 496g377kcal9.3g76.8g1g5g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Polar-juusto 15%23g61kcal7.3g0g3.5g0g
Flora kevyt ruoka 7%98g83kcal1g4.4g6.8g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2g4.5kcal0.2g0.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1059kcal36.2g164.8g22.8g10.2g
Valittu annoskoko625g529kcal18.1g82.4g11.4g5.1g
Annoskoko puolitettuna313g265kcal9.1g41.2g5.7g2.6g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172536