Maksalaatikko kaurasuurimoista

Liota maksaa veden ja maidon seoksessa pari tuntia.

Kiehauta kaurasuurimot miedosti suolatussa vedessä.

Lisää maito ja keitä löysäksi puuroksi.

Jauha maksa tehosekoittajalla.

Esilämmitä uuni 240C.

Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja kuivatulla meiramilla.

Paista noin 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurasuurimo, Aitokaura (Puuppola), annos 100g46g165kcal6.6g27g3.2g4.3g
Maksa naudan 107g140kcal19.7g6.2g4g0g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 458g290kcal13.7g22g16g0g
Siirappi 9g28kcal0g6.8g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Golden Sun juokseva margariini, Lidl3.1g22kcal0g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1289kcal80g124g51.2g8.6g
Valittu annoskoko625g645kcal40g62g25.6g4.3g
Annoskoko puolitettuna313g322kcal20g31g12.8g2.2g
Arvot/100g100g103kcal6.4g9.9g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173281