Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.2g0.3g10.8g0g
Sokeri 61g249kcal0g61.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g17g59kcal0.6g13.6g0.2g0.5g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g14g48kcal0g11.8g0g0.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 10g35kcal1.8g1.1g2.1g2.9g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA96g153kcal7g15.3g6.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g72g384kcal3.5g37.4g23g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl192g690kcal3.8g5.2g72.8g0g
Sokeri 29g117kcal0g28.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.7g23kcal0g5.7g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g24g10kcal0g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3834kcal59.8g365.4g231.2g7.2g
Valittu annoskoko625g1917kcal29.9g182.7g115.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna313g959kcal15g91.4g57.8g1.8g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905