Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Tomaatti 133g30kcal0.7g4.6g0.4g1.9g
Tomaattimurska 152g45kcal0.9g8.1g0.3g2.9g
Kookosmaito 152g318kcal3.1g4.3g32.5g0.7g
Kalaliemikuutio 3.8g12kcal0.4g1.3g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 76g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri3.8g16kcal0g3.8g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g3.8g14kcal0g3.2g0.1g0g
Katkarapu 57g39kcal8.3g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1034kcal27.8g54.2g76.6g12.2g
Valittu annoskoko625g517kcal13.9g27.1g38.3g6.1g
Annoskoko puolitettuna313g259kcal7g13.6g19.2g3.1g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763