Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)22g4.4kcal0g1.4g0g0g
Valkopippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g117g75kcal4.1g0.2g29.3g0g
Voi 367g2661kcal4.4g1.5g298.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton44g9kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g5507kcal17.6g8.8g655g0.8g
Valittu annoskoko625g2754kcal8.8g4.4g327.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna313g1377kcal4.4g2.2g163.8g0.2g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164