Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 36g260kcal0.4g0.1g29.1g0g
Sokeri 72g291kcal0g71.5g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g179g116kcal19.7g7.5g0.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai129g451kcal15.5g91.5g2.7g3.9g
Leivinjauhe 7.2g13kcal0.4g2.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g179g61kcal0.4g12.7g0.5g3.2g
Siirappi 18g54kcal0g13.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.7g21kcal0.2g4.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2532kcal73.2g407.8g66g14.2g
Valittu annoskoko625g1266kcal36.6g203.9g33g7.1g
Annoskoko puolitettuna313g633kcal18.3g102g16.5g3.6g
Arvot/100g100g203kcal5.9g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175