Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 245g59kcal4.4g5.4g0.7g5.6g
Purjosipuli 49g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Valkosipuli 6.1g6.6kcal0.5g1g0g0.1g
Rypsiöljy 8.3g73kcal0g0g8.3g0g
Flora kevyt margariini 40 400g9g34kcal0g0.3g3.7g0g
Kasvisliemi laimennettu 245g23kcal0.7g1g1.8g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g61g147kcal9.2g1.9g12.2g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g706kcal31.4g21.6g53.6g13.6g
Valittu annoskoko625g353kcal15.7g10.8g26.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna313g177kcal7.9g5.4g13.4g3.4g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518