Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali366g77kcal4.4g12.4g0.7g7.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 160g364kcal30.4g0g27.2g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 46g66kcal1.5g14.4g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)5g11kcal0.4g1.3g0.4g0g
Siirappi 16g48kcal0g11.9g0g0g
Valkosipuli 1.8g2kcal0.1g0.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g5.7g42kcal0.1g0.1g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1234kcal74.4g83.2g66.2g16.8g
Valittu annoskoko625g617kcal37.2g41.6g33.1g8.4g
Annoskoko puolitettuna313g309kcal18.6g20.8g16.6g4.2g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188708