Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi121g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 21g16kcal2.8g0.2g0.1g1.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g36g327kcal0g0g36.3g0g
Ruisjauho, 1 dl151g484kcal16.6g96.9g3.5g21g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 83g262kcal8.8g49.4g1.8g4.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 91g252kcal1.8g2.7g25.4g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g91g175kcal17.3g0.1g11.8g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro30g9kcal0.6g1.3g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3049kcal95.8g301.2g158.2g56.2g
Valittu annoskoko625g1525kcal47.9g150.6g79.1g28.1g
Annoskoko puolitettuna313g762kcal24g75.3g39.6g14.1g
Arvot/100g100g244kcal7.7g24.1g12.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=198407