Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi269g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g27g16kcal3.5g0.3g0.1g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen22g61kcal6.5g0.4g3.7g6.6g
Forest honey (Marlene), annos 5g11g31kcal0g7.5g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g11g58kcal1.8g4g4g3g
Rypsiöljy rainbow27g243kcal0g0g26.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g226g747kcal27.2g149.4g5.4g18.6g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g27g70kcal8.1g0.5g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2451kcal94.2g324.2g88.2g56.4g
Valittu annoskoko625g1225kcal47.1g162.1g44.1g28.2g
Annoskoko puolitettuna313g613kcal23.6g81.1g22.1g14.1g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421