Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl5g45kcal0g0g5g0g
Tomaattisose tomaattipyree 5.6g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz7.4g7.7kcal0.1g1.8g0g0.1g
Chili mausteseos, Old El Paso3g8.3kcal0.2g1.5g0.2g0g
Kanaliemi rainbow 1 L298g149kcal11.9g3g11.9g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g75g92kcal2.2g19.1g0.1g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g93g38kcal1.3g7.5g0.3g0g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g5.6g8.4kcal0.9g0.1g0.5g0g
Aito nakki HK (500g)112g268kcal13.4g3.4g22.3g0g
Persilja 2.2g0.6kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1256kcal61g76.2g80.6g1.6g
Valittu annoskoko625g628kcal30.5g38.1g40.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna313g314kcal15.3g19.1g20.2g0.4g
Arvot/100g100g101kcal4.9g6.1g6.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460