Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton180g194kcal40.7g0g3.2g0g
Pinaatti 54g7.2kcal0.9g0.2g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g108g22kcal0.6g4.1g0.3g1.5g
Sitruunamehu, laimentamaton7.2g1.5kcal0g0.1g0g0g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g9g72kcal0g0g9g0g
Suolapähkinä 24g142kcal5.9g2.4g11.8g1.8g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 153g135kcal7.8g17.6g1.8g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1195kcal114.2g57.4g53g26.4g
Valittu annoskoko625g598kcal57.1g28.7g26.5g13.2g
Annoskoko puolitettuna313g299kcal28.6g14.4g13.3g6.6g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200709