Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 51g206kcal0g50.7g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl72g244kcal10g45.8g2.2g3.9g
Vehnänalkio, 0,25 dl15g48kcal4.3g4.9g1.2g2.1g
Leivinjauhe 3g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g269kcal0g0g29.8g0g
Rahka, valio90g58kcal9g3.8g0.3g0g
Mustikka metsä- 107g47kcal0.5g6.9g0.6g3.5g
Kananmuna kuoreton 131g187kcal16.4g0.4g13.5g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 119g41kcal3.7g6g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.2g29kcal0g7.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2267kcal88.2g253.4g95.4g19g
Valittu annoskoko625g1134kcal44.1g126.7g47.7g9.5g
Annoskoko puolitettuna312g567kcal22.1g63.4g23.9g4.8g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558