Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 162g39kcal2.9g3.6g0.5g3.7g
Parsakaali brokkoli 162g57kcal7.5g3.2g0.5g4.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g84g24kcal0.5g5g0.2g2.1g
Paprika punainen 78g23kcal0.7g3.5g0.3g1.5g
Ruokakerma Valio 4% K&P81g49kcal0.8g3.7g3.2g0.5g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g33g49kcal5.2g0.7g2.9g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g24g72kcal8g0.3g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g623kcal51.2g40g23.4g24g
Valittu annoskoko625g312kcal25.6g20g11.7g12g
Annoskoko puolitettuna313g156kcal12.8g10g5.9g6g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900