Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha193g321kcal36.7g0g19.3g0g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl97g82kcal1.4g4.2g6.8g0g
Bataatti, kuorittu 241g195kcal3.8g40.6g0.1g7.2g
Kananmuna kuoreton 27g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1308kcal92.2g96.2g58g16.6g
Valittu annoskoko625g654kcal46.1g48.1g29g8.3g
Annoskoko puolitettuna313g327kcal23.1g24.1g14.5g4.2g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886