Uunipaahdetut punajuuret

Yhteen annokseen tarvitset noin:

6 pientä punajuurta (golfpallon kokoista)
2-3 porkkana
1 punasipuli
6-8 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa
valkoviinietikkaa tai balsamicoa
oliiviöljyä

Revi foliosta noin 1-1/2 m pituinen pala ja taita se kahtia.

(Voit tehdä myös pienempiä yhden hengen nyyttejä.)

Pese kotimaiset punajuuret ja porkkanat huolellisesti.

Punajuuria ei tarvitse halutessa kuoria, jos kuoret on puhtaita ja ehjiä.

Pienet punajuuret voi jättää kokonaisiksi (parempi vaihtoehto), isommat laitta halki tai neljään osaan (noin golfpallon kokoisiksi paloiksi).

Paloittele porkkanat neljään osaan samankokoisiksi paloiksi.

Halkaise punasipulit neljään osaan.

Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä.

Aseta kaikki folion keskelle keoksi.

Lisää tuoretta oreganoa reilu kourallinen.

Lisää myllyllä jauhettua suolaa ja pippuria sekä loraus valkoviinietikkaa tai balsamicoa sekä oliiviöljyä.

Taita folion reunat ylös ja kääri foliopussi kiinni.

Paista foliopusseja 200 asteisessa uunissa tunnista kahteen, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Voit kypsentää juurekset myös grillissä, jolloin folioon voi pistellä muutaman reiän haarukalla, jolloin savu maustaa juurekset.

Voit myös kypsentää esim.

valkoista kalaa pussin sisällä juuresten ollessa melkein kypsiä.

Kalan kypsyminen vie noin 10-15 min. Kalan voi marinoida esim.

appelsiinimehu/oliiviöljy/vaniljata
nkomarinadissa ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 161g62kcal1.6g11.1g0.3g4g
Porkkana 303g99kcal1.9g16.9g0.6g7.7g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Sipuli 59g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Paprika punainen 90g26kcal0.8g4g0.4g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g437kcal12g73.6g3g29.4g
Valittu annoskoko625g218kcal6g36.8g1.5g14.7g
Annoskoko puolitettuna313g109kcal3g18.4g0.8g7.4g
Arvot/100g100g35kcal1g5.9g0.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205913