Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 63g199kcal6.7g37.6g1.4g3.5g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g104g300kcal10.3g59g2.4g20.7g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g6.3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.7g51kcal0g0g5.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 115g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 173g180kcal38.7g0g2.6g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g127g396kcal24g6.3g31.6g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g1.7g6kcal0.2g1.3g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)29g23kcal0.4g5.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2309kcal160.6g219.4g87.4g48.4g
Valittu annoskoko625g1155kcal80.3g109.7g43.7g24.2g
Annoskoko puolitettuna312g577kcal40.2g54.9g21.9g12.1g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.6g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135