Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi267g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl4g10kcal0.5g0.1g0.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g52g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Selleri, annos 50g1.3g0.2kcal0g0g0g0g
Palsternakka 16g10kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Kiinankaali 40g8kcal0.6g0.9g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g112g67kcal1.7g14.6g0.1g1g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g93g205kcal10.3g1.9g17.7g0.1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%27g29kcal0.7g0.7g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g697kcal28.8g47.6g43.4g7.4g
Valittu annoskoko625g348kcal14.4g23.8g21.7g3.7g
Annoskoko puolitettuna313g174kcal7.2g11.9g10.9g1.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501