Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa218g37kcal0.9g5.4g1.3g1.5g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)174g289kcal33.1g0g17.4g0g
Ranskankerma Valio65g183kcal1.6g2.3g18.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g98g20kcal0.6g3.7g0.3g1.4g
Lihaliemikuutio Maggi4.8g13kcal0.4g0.3g1.1g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)44g118kcal13.1g0g7.4g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1331kcal100g25.4g91.6g6.6g
Valittu annoskoko625g666kcal50g12.7g45.8g3.3g
Annoskoko puolitettuna313g333kcal25g6.4g22.9g1.7g
Arvot/100g100g107kcal8g2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690