Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali223g47kcal2.7g7.6g0.4g4.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g64g18kcal0.4g3.8g0.1g1.6g
Sipuli (käsittelemätön)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g177g300kcal35.3g0g17.7g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen8.8g35kcal0.6g0.2g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g836kcal79.6g29.4g43.6g14.8g
Valittu annoskoko625g418kcal39.8g14.7g21.8g7.4g
Annoskoko puolitettuna313g209kcal19.9g7.4g10.9g3.7g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.4g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241