Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.7g0.3g1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g13g112kcal0g0g12.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.2g0.2g0.7g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g47g132kcal8.9g0g10.3g0g
Timjami 1.4g4kcal0.1g0.4g0.1g0.5g
Persilja 28g7.7kcal0.4g0.3g0.1g2.3g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g376g451kcal9.4g22.6g33.8g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1695kcal51.2g97.4g115.4g23.4g
Valittu annoskoko625g847kcal25.6g48.7g57.7g11.7g
Annoskoko puolitettuna313g424kcal12.8g24.4g28.9g5.9g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122