Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g288g58kcal11.5g11.2g0.3g0g
Hirvenliha, 100g230g258kcal48.6g0g6.9g0g
Sipuli (kuorittu)86g23kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g8.6g29kcal1g5.7g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g761kcal126.2g45.8g15.4g4.8g
Valittu annoskoko625g380kcal63.1g22.9g7.7g2.4g
Annoskoko puolitettuna313g190kcal31.6g11.5g3.9g1.2g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500