Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Sokeri 90g365kcal0g89.8g0g0g
Maito, Kevyt45g21kcal1.4g2.2g0.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl45g153kcal0.9g1.3g15.7g0g
Voi 60% rasvaa 43g233kcal0.4g0.2g26g0g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g401kcal11.9g81.8g1.4g4.1g
Raparperi 135g45kcal0.9g7.4g0.1g1.9g
Voi 60% rasvaa 23g123kcal0.2g0.1g13.7g0g
Sokeri 45g183kcal0g44.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.5g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3403kcal50.2g500g126.2g14g
Valittu annoskoko625g1702kcal25.1g250g63.1g7g
Annoskoko puolitettuna313g851kcal12.6g125g31.6g3.5g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273