Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt191g88kcal6.1g9.2g2.9g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g23g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.1g12kcal0g3.1g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 153g525kcal15.6g107.1g1.8g5.4g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)230g803kcal27.5g158.4g4.4g11.5g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g23g207kcal0g0g22.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3270kcal98.4g555.6g64g33.8g
Valittu annoskoko625g1635kcal49.2g277.8g32g16.9g
Annoskoko puolitettuna313g818kcal24.6g138.9g16g8.5g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.5g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481