Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g260g845kcal62.4g127.4g2.6g31.2g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 17g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Chili paprika punainen26g10kcal0.5g2.3g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g13g42kcal1.3g6.5g1.3g1.3g
Kardemumma, annos 2g1.7g5.4kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Neilikka, annos 4g3.5g13kcal0.1g2.8g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g13g79kcal0.9g7.6g4.6g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g30g23kcal1.4g3.9g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g17g149kcal0g0g17.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 173g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2406kcal138.4g315.8g52.8g69.2g
Valittu annoskoko625g1203kcal69.2g157.9g26.4g34.6g
Annoskoko puolitettuna313g602kcal34.6g79g13.2g17.3g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830