Terveysleipä (ruisleipä)

1. päivä
2½ dl Taikinanjuurta
1½ litraa vettä (kylmää)
8 dl Ruisjauhoja
3 dl Pellavan siemeniä/rouhetta
3 dl Auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
2 rkl Suolaa
12½ dl Ruisjauhoja

Sekoita kaikki aineet ja anna seoksen seistä pyyhkeen alla seur.

päivään, väh. 12h.
2.päivä
½ litraa Vettä (haaleaa)
16 dl Ruisjauhoja

Lisää vesi ja jauhot seokseen.

Ota talteen 2½ dl taikinaa juureksi seuraavaan taikinaan.

Juuri säilyy 2kk jääkaapissa, pakastimessa pitempäänkin.

Voitele ja ruisjauhota 3-4 isoa leipävuokaa ja painele taikina vuokiin.

Anna nousta 2-6h.

Paista 175 asteessa 1h45min.

Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjat ilman vuokaa 30min.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, kuori pehmenee hiukan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 4658 grammaa

Karvinen77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi268g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 177g539kcal15.5g98.1g3.4g24.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 26g85kcal7.6g1.8g5.2g8g
Auringonkukansiemen 40g239kcal9.3g5.1g19.9g2.4g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai109g382kcal13.1g77.4g2.3g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2488kcal91g364.8g61.6g76.6g
Valittu annoskoko625g1244kcal45.5g182.4g30.8g38.3g
Annoskoko puolitettuna313g622kcal22.8g91.2g15.4g19.2g
Arvot/100g100g199kcal7.3g29.2g4.9g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247640